Pravila o privatnosti​

PRAVILA PRIVATNOSTI

Koje osobne podatke prikupljamo i zašto ih prikupljamo

Prikupljamo podatke koje upisujete prilikom:

registracije, ispunjavanja anketa, upitnika i ostalih online obrazaca, plaćanja usluga ili povrata uplaćenih sredstava.

Komentari

Kada posjetitelji ostavljaju komentare na web mjestu, prikupljamo podatke prikazane u obrascu za komentare, kao i IP adresu posjetitelja i niz korisničkih agenata preglednika kako bi pomogli u otkrivanju neželjene pošte.

Nakon odobrenja vašeg komentara, slika vašeg profila vidljiva je javnosti u kontekstu vašeg komentara.

Media

Ako slike učitate na web stranicu, trebali biste izbjegavati prijenos slika s uključenim podacima o lokaciji (EXIF GPS). Posjetitelji web stranice mogu preuzeti i izvući sve podatke o lokaciji s slika na web stranici.

Kolačići (Cookies)

Ako ostavite komentar na našoj web stranici, vaše ime, adrese e-pošte mogu se spremiti u kolačiće. Navedene podatke spremamo u kolačiće zato da ne biste trebali ponovno unositi svoje podatke kad ostavite drugi komentar. Ovi kolačići trajati će godinu dana.

Ako posjetite našu stranicu za prijavu, postavit ćemo privremeni kolačić kako bismo utvrdili prihvaća li vaš preglednik kolačiće. Ovaj kolačić ne sadrži osobne podatke i odbacuje se kada zatvorite preglednik.

Kada se prijavite, također ćemo postaviti nekoliko kolačića za spremanje podataka o prijavi i izbora zaslona. Kolačići za prijavu traju dva dana, a kolačići opcija zaslona traju godinu dana. Ako odaberete “Upamti me”, prijava će trajati dva tjedna. Ako se odjavite sa svog računa, kolačići za prijavu bit će uklonjeni.

Ako uredite ili objavite članak, u vaš će se preglednik spremiti dodatni kolačić. Ovaj kolačić ne sadrži nikakve osobne podatke i jednostavno označava ID posta članka koji ste upravo uredili. Ističe nakon jednog dana.

Ugrađeni sadržaj s drugih web stranica

Članci na ovoj web stranici mogu sadržavati ugrađeni sadržaj (npr. videozapise, slike, članke itd.). Ugrađeni sadržaj s drugih web lokacija ponaša se na potpuno isti način kao da je posjetitelj posjetio drugu web stranicu.

Ove web stranice mogu prikupljati podatke o vama, koristiti kolačiće, ugrađivati dodatno praćenje treće strane i nadzirati vašu interakciju s tim ugrađenim sadržajem, uključujući praćenje vaše interakcije s ugrađenim sadržajem ako imate račun i prijavljeni ste na toj web lokaciji.

S kim dijelimo vaše podatke

Samo s partnerima koji su u ugovornom odnosu i samo podaci nužni za pružanje određenih usluga. Sve osobe koje imaju pristup vašim podacima i naši partneri imaju obavezu čuvanja povjerljivosti u okviru ugovorenog odnosa, kao i provođenje organizacijskih i tehničkih mjera zaštite.

S korisnicima interneta i web stranice Mreže proizvođača, a možeš sam odabrati koje osobne podatke želiš javno objaviti na Mreži proizvođača ili razmijeniti s drugim korisnicima prilikom korištenja naših usluga.

Koliko dugo čuvamo vaše podatke

Ako ostavite komentar, komentar i njegovi metapodaci zadržavaju se u nedogled. To je način da automatski možemo prepoznati i odobriti sve daljnje komentare, umjesto da ih držimo u redu za moderiranje.

Za korisnike koji se registriraju na našoj web stranici (ako postoje), također pohranjujemo osobne podatke kojima urede svoj korisnički profil. Svi korisnici mogu vidjeti, urediti ili izbrisati svoje osobne podatke u bilo kojem trenutku (osim što ne mogu promijeniti korisničko ime). Administratori web stranica također mogu vidjeti i urediti te podatke.

Koja su prava nad vašim podacima

Ako na ovoj web stranici imate račun ili ste ostavili komentare, možete zatražiti izvoznu datoteku osobnih podataka koje posjedujemo o vama, uključujući sve podatke koje ste nam dostavili. Možete i zatražiti da izbrišemo sve osobne podatke koje imamo o vama. To ne uključuje podatke koje smo dužni čuvati u administrativne, pravne ili sigurnosne svrhe.

Pravo na brisanje i ograničenja obrade

U svakom trenutku možete podnijeti zahtjev za brisanjem osobnih podataka koji su prikupljeni u okviru korištenja  usluga ili ograničiti svrhu korištenja svojih podataka djelomično ili u cijelosti.

U svakom trenutku možete ograničiti korištenje adrese elektroničke pošte za slanje  obavijesti i promotivnih poruka.

Zahtjev za brisanjem i ograničenjem obrade možemo odbiti ako ne možemo potvrditi Vaš identitet kao vlasnika osobnih podataka ili ako postoje druga zakonska ograničenja.

Brisanje osobnih podataka možete zatražiti pisanim putem na slanjem na poštansku adresu, usmeno ili slanjem elektroničke pošte.

Po zaprimljenom zahtjevu za brisanje, potvrdit ćemo da smo zaprimili zahtjev i pokrenuti proceduru zatvaranja korisničkog računa i brisanja podataka. Neovlašten pokušaj zatvaranja računa i brisanja podataka možete zaustaviti u roku od 24 sata od kada ste primili obavijest. Nakon toga razdoblja ograničiti ćemo obradu vaših podatka i pokrenuti postupak brisanja.

Tvoje podatke ćemo čuvati ovisno o svrsi i sukladno mjerodavnim propisima ili legitimnim interesima koji proizlaze ili su vezani uz korištenje Mreža proizvođača i po isteku definiranog roka obrisati.

Na primjer, zapise vezane za financijske transakcije ili račune dužni smo čuvati u skladu sa zakonski definiranim rokom, ostale kategorije podataka čuvati ćemo do roka koji smo odredili za sprječavanje prijevara, odgovore na prigovore ili druge legitimne svrhe.

Ako se rok brisanja produži zbog tehničkih ili drugih opravdanih razloga, obavijestiti ćemo Vas u pisanom obliku.

CroatianEnglish